duminică, 27 mai 2012

Ce este polenul?

Polenul - contine toti aminoacizii esentiali, glucide, lipide, substante minerale (potasiu, calciu, sulf, sodiu, fosfor), vitamine  (B1 B2 B6, PP, C, E, D), substante antibiotice, enzime
Propietati: tonifiante, stimulante, antianemice, antibacteriene, accelereaza cresterea, echilibreaza sistemul nervos, regleaza functiile intestinelor
Indicatii:  - Persoanele sanatoase, pentru: cresterea randamentului fizic si intelectual, fortificarea organismului (mai ales in perioada epidemiilor de boli infectios-contagioase), suplinirea unor lipsuri de vitamine, de saruri minerale (in timpul sarcinii, alaptatului, convalescentei etc.).
-  In urmatoarele suferinte: astenie, anorexie, rahitism, intirzieri de crestere la copii, senescenta, constipatie, colite, diaree cronica, anemie, alcoolism, ateroscleroza, fragilitate vasculara, adenom de prostata, hepatita cronica, ciroze hepatice, nevroze, artroze, boli de piele, migrene, tumori maligne
Mod de folosire:  Cure regulate,la inceputul fiecarui anotimp, 45 de zile la rind sau numai doua cure pe an, de cite 90 de zile o cura, la inceputul iernii si sfarsitul verii, sau  cure continue, cite 2-3 g pe zi sau chiar mai mult, in functie de suferinta si toleranta.
      Polenul se asimileaza cel mai bine in urmatoarele variante:

  1. la 2-3 zile dupa ce a fost amestecat cu miere
  2. amestecati polen cu iaurt seara si consumati amestecul in ziua urmatoare
  3. peste polenul ce urmeaza sa il consumati, adaugati zeama de lamaie si il puteti consuma dupa 2-3 minute
De ce trebuie sa consumam polenul asa?
Pentruca microparticula de polen are un invelis asemanator cu cel al unei nuci. Corpul nostru va asimila mult mai multe vitamine si substante minerale daca acel invelis se sparge. Acel invelis se sparge doar prin fermentare.